top of page
  • Ingrid Oonincx

Parkeerplaats


Wildkamperen is in Bulgarije strikt verboden, net zoals in Nederland. Een tikje onnozel was het dus wel dat vier Bulgaren onlangs besloten hun tent op te slaan op een parkeerplaats langs de A27 bij Hank, hoewel je daar geen kans hebt op loslopende beren zoals in hun geboorteland wel het geval is. Als je betrapt wordt, ben je de pineut. Gelukkig kwamen de vier avonturiers een landgenoot tegen met een vrachtwagen. De vriendelijke chauffeur stond hen toe om de matrassen die ze bij zich hadden in de lege oplegger te schuiven, zodat ze daar lekker konden dutten.

Die actie trok de aandacht van een argwanend persoon die daar toevallig pauze hield. Of misschien zat die ooggetuige daar omdat hij of zij allerlei spannende, of juist afschrikwekkende, verhalen over parkeerplaatsontmoetingen had gehoord. Je weet nooit wat mensen motiveert, maar het is een feit dat fatsoenlijke gezinnen op hun hoede moeten zijn als ze hun meegebrachte boterhammen willen verorberen op een Brabantse snelwegparkeerplaats zonder tankstation.

Toen de alerte parkeerplaatsbezoeker de slaperige Bulgaren gezellig samen de vrachtwagen in zag kruipen, sloeg hij meteen groot alarm. De politie kwam aansnellen om de schandalige toestanden te beëindigen. In de krant verscheen een bericht dat er twee Bulgaarse vrouwen, waaronder een minderjarige, dankzij oplettende ooggetuigen waren gered van prostitutie. Het bericht werd geflankeerd door een verontrustende foto van een naakte vrouw. Eind goed, al goed. Totdat even later bleek dat er helemaal geen sprake was van een strafbaar feit, maar van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De onschuldige Bulgaren mochten naar huis en iedereen die een overhaaste conclusie had getrokken mocht zich gaan schamen.

(Column Ingrid Oonincx, gepubliceerd in het Brabants Dagblad van 28 september 2017)

bottom of page