over ingrid oonincx: 

Ingrid Oonincx schrijft psychologische thrillers met goed uitgewerkte personages, verrassende plots en veel vaart. Ze debuteerde in 2010 met de thriller Nickname. Inmiddels heeft ze vijf thrillers en een aantal korte verhalen en (internationale) publicaties op haar naam staan. Haar zesde thriller Verdwenen verschijnt 26 februari 2021.

Thrillers

Haar nieuwste boek Verdwenen gaat over de spannende zoektocht van onderzoeksjournaliste Simone naar haar onbekende vader.

Pretty Boy (2018) is een aangrijpende pageturner over afkomst en identiteit. Het boek ontving hoge waarderingen van de lezers.  

In 2016 verscheen Medicijn, een actuele, meeslepende thriller die inspeelt op het verlangen van veel mensen om zo lang mogelijk jong te blijven.  

Eind 2013 kwam de thriller Sluipweg uit over de impact van een traumatische gebeurtenis op een groep jongeren. 

In 2011 kwam  Botsing,uit, een ijzingwekkende psychologische thriller gebaseerd op een ware gebeurtenis.

Ingrid debuteerde in 2010 met Nickame. Haar debuut werd genomineerd voor de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut en de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller.

Korte verhalen
Ingrid schreef onder andere korte verhalen voor de verhalenbundels De Donkere DagenKwade Zaken en Het Cadeau. In het november/december 2019 nummer van het prestigieuze Amerikaanse Ellery Queen Mystery Magazine stond haar verhaal The Final Stage, vertaald door Josh Pachter. 

Columns

Van 2015 tot en met 2017 schreef Ingrid wekelijks columns voor het Brabants Dagblad over de regionale actualiteit. 

Uitgever
Ingrids boeken worden uitgegeven door De Crime Compagnie. Haar eerste vier boeken verschenen oorspronkelijk bij uitgeverij The House of Books.  

Moordwijven
Ingrid is aangesloten bij schrijversnetwerk 
Moordwijven, bestaande uit Isa Maron, Marlen Visser, Liesbeth van Kempen en Anya Niewierra. De moordwijven steunen elkaar en bezoeken gezamenlijk boekhandels en events. 

En verder
Ingrid is geboren in Baarle-Nassau (1968). Ze studeerde journalistiek. Naast thrillerauteur is ze adviseur op het gebied van onderzoekscommunicatie bij een grote hogeschool in het zuiden van het land. Ze woont met haar man, zonen en hond in Tilburg. 

© Copyright  Ingrid Oonincx

  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W