top of page

Verdwenen 

Als kind van een bewust ongehuwde moeder heeft onderzoeksjournalist Simone haar vader nooit gekend. Totdat haar stervende moeder haar een naam en foto geeft. Simone ontdekt dat haar vader aan boord was van een vrachtschip dat schipbreuk leed in de Atlantische Oceaan. Ze besluit een artikel te schrijven over dit dodelijk ongeluk. Stap voor stap ontrafelt ze de gruwelijke waarheid achter haar vaders verleden.

Verdwenen stond op de shortlist van de MAX Zilveren Vleermuis 2022 en op de longlist van de Hebban Thrillerprijs 2022. 

Recensies / In de media

 ‘De sfeertekeningen zijn sterk en Oonincx heeft oog voor detail. Knap weet ze de intensiteit van het drama op te bouwen. Een overtuigende thriller.’ - De Telegraaf, 15 maart 2021

'Een spannend en vlot geschreven verhaal.' - TrosKompas, maart 2021.

'Een spannende thriller over de zoektocht naar de gruwelijke waarheid,' - Story, maart 2021. 

'Oonincx is sterk in het opbouwen van spanning. Gericht voegt ze steeds klein blokjes toe. Bekwaam schetst ze de grote boze wereld waarin Simone zich maar net staande kan houden.' - Brabants dagblad, 19 feb 2021.

'Vlotte hoofdstukken, een vleugje romantiek, pakkende personages en een flinke dosis spanning met een verassend plot; dat zijn de ingrediënten van Verdwenen.' -  Thrillzone.nl

'Spannend, origineel en lekker geschreven.' - Thrillerlezersblog.

Op boekensite Hebban vind je veel lezersrecensies en beoordelingen. - Verdwenen op Hebban.nl

Auteurs over 'Verdwenen' 

'Verdwenen' van Ingrid Oonincx is een absolute must read. Intrigerend, filmisch en spannend tot de laatste pagina.' - Michael Berg, thrillerauteur en Gouden Strop winnaar. 

'Heel goed, stoer en spannend verhaal. Meteen vanaf het begin neemt Oonincx de lezer met een sneltreinvaart mee in het mysterie.' - Isa Maron, auteur van o.a. De Noordzeemoorden. 

'Wat een heerlijke thriller. Oonincx neemt je echt mee in de strijd en de angst.'  - Liesbeth van Kempen, auteur van Verpest en Gevaarlijk Spel.

 

‘Goed gedoseerd verhaal. Van A tot Z geloofwaardig met mooie plottwists en een einde waar je stil van wordt.’ - Marlen Visser, schrijfcoach en auteur van Stem en Noodlot.   

De boekhandel over 'Verdwenen'

‘Oonincx sleurt je vanaf de eerste pagina het verhaal in en je nieuwsgierigheid gaat niet meer weg. Tot de laatste pagina weet ze je te verrassen.’ – Marlous Mutsaers, boekhandel Gianotten Mutsaers.

'Groot Nederlands talent dat zich moeiteloos kan meten met Saskia Noort en Esther Verhoef.' - Michel Buitelaar, boekhandel Buitelaar

Uitgeverij: De Crime Compagnie (2021)
EAN 9789461094698 Type:  Paperback € 18,95.
Ook beschikbaar als e-book.
Bestel bijvoorbeeld bij de lokale boekhandel of bol.com.

verdwenen omslag.jpg
bottom of page