top of page
  • Ingrid Oonincx

Seksfeestje


Wat ging er door de hoofden van de nabestaanden van Ger Duijf toen na een periode van onzekerheid bekend werd dat hij niet was vermoord zoals ze vreesden? Duijf bleek door een stel onnozele seksfeestorganisatoren in de bossen tussen Goirle en Hilvarenbeek te zijn gedumpt. In de pers werd breed uitgemeten dat de man uit Vught frequent bezoeker was geweest van seksfeestjes in de rijtjeswoning van een Tilburgs gezin. Toen Duijf tijdens een van die fuiven een fatale hartaanval kreeg, besloten de Tilburgers hun klant stiekem te begraven.

Daar zaten vast geen nobele motieven achter. Hun idiote actie zorgde er alleen maar voor dat het verhaal achter deze op zich respectabele man een heuse slapstick werd. Duijf was duurzaamheidsadviseur, echtgenoot en vader. Helaas had hij ook een dubbelleven dat zich afspeelde in die ene rijtjeswoning waarvan de eigenaar niet alleen bijkluste in de seksindustrie maar ook in de drugs- en viagrahandel. Duijfs familie was waarschijnlijk beter af geweest als hij naar een professioneel bordeel was gegaan waar ze handiger met dit soort beroepsongevallen omgaan.

Duijf had een zwakte. Wie niet? Maar zelf hoeft hij niet meer mee te maken wat zijn nabestaanden moeten doorstaan. Het gegniffel achter hun rug zal nog jaren aanhouden. Misschien is het voor hen een kleine troost dat ook het leven van de seksfeestfamilie verpest is door het voorval. De man des huizes vertelde aan de rechter dat ze sindsdien door hun buurtgenoten ‘met de nek worden aangekeken’. Voor zijn moreel verwerpelijke daad kreeg hij zeven maanden celstraf, zijn zoon zestien weken. Ondanks deze tegenslag is het gezin al wel in staat geweest om de seksfeestjes te hervatten. Op een ander adres. Dat wel.

Column Ingrid Oonincx voor het Brabants Dagblad, 29 oktober 2015


bottom of page