© Copyright 2017 Ingrid Oonincx

  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W

Inspiratie

October 20, 2017

Nadat ik me jaren zorgen heb gemaakt over de toekomst van mijn zonen van 13 en 11 trekt de werkgelegenheid in Nederland inmiddels weer aan. Brabant is zelfs een van de koplopers. Zo onttrekt de Tilburgse snackfabrikant Van Geloven zestig arbeidsplaatsen aan het Noord-Hollandse Oostzaan om de elitaire kroketten van Kwekkeboom en Van Dobben voortaan van een Brabantse bite te voorzien.

 

Tegelijkertijd ontstaan er tekorten in de bouw, ICT en zorg. De kinderen hoeven straks de provincie niet meer uit om een leuke baan te vinden en dat is een geruststellende gedachte. Het enige zorgpunt in deze goednieuwshow is de beperkte werkgelegenheid voor 55-plussers. Bij deze krant zit het met de waardering voor ouderen echter wel snor want deze column wordt vanaf volgende week overgenomen door een ervaren, oude rot in het vak die de pensioengerechtigde leeftijd al een poosje overschreden heeft.


Dankzij deze column heb ik in de afgelopen tweeënhalf jaar de provincie waarin ik geboren en getogen ben, beter leren kennen. Ik heb soms met verbazing, af en toe met afschuw, maar meestal met liefdevolle waardering naar onze kleurrijke, ietwat schizofrene provincie gekeken. In de column heb ik vaak een ander standpunt ingenomen dan gemakkelijk zou zijn, in de hoop een onderwerp vanuit een nieuwe invalshoek te belichten. Dat was leerzaam voor mezelf en wellicht soms ook voor de lezers. Het was een inspirerende en leerzame periode. Daarom zou het zomaar kunnen gebeuren dat mijn volgende thriller onze boeiende provincie als locatie krijgt. Bedankt voor het lezen van mijn columns en voor de reacties daarop. Het gaat jullie goed. Ik blijf jullie volgen.

 

(Column Ingrid Oonincx gepubliceerd op 19 oktober 2017 in het Brabants Dagblad)

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 Eerdere blogs: 

June 20, 2019

December 16, 2018

August 9, 2018

October 20, 2017

October 12, 2017

October 6, 2017

Please reload

 zoeken op tags: 
ingrid oonincx 

 

Ingrid Oonincx schreef de thrillers Pretty Boy, Medicijn, Sluipweg, Botsing en Nickname.

Daarnaast is Ingrid actief als columnist en tekstschrijver.

 UPCOMING EVENTS: 

 

10/31/23:  Scandinavian Art Show

 

11/6/23:  Video Art Around The World

 

11/29/23:  Lecture: History of Art

 

12/1/23:  Installations 2023 Indie Film Festival