© Copyright 2017 Ingrid Oonincx

  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W

Reisadvies

July 14, 2017

 

 

We zijn een beetje verwend in Brabant. Er is hier altijd wel een festival, evenement of concert te bezoeken. Reizen naar de Randstad of naar het buitenland is al jaren niet meer nodig, want hier gebeurt het. Festival Mundial, Extrema Outdoor, Glow, Best Kept Secret, Jazzfestival Breda, theaterfestival Boulevard, Decibel, WOO HAH en Dutch Design Week zijn allemaal evenementen met een internationale aantrekkingskracht en allure. In de Brabantse musea en galerieën exposeren internationaal vermaarde kunstenaars en designers.

 

Op de podia in de steden staan muzikanten uit alle windstreken. Brabant is misschien wel het middelpunt van de culturele wereld, maar om dat hardop te gaan roepen past dan weer niet bij de bescheiden aard van de gemiddelde Brabander. Maar het is dus wel zo. Dat begreep ook de Amerikaanse band Kansas die in Tilburg zou komen optreden. Kansas had in 1977 een wereldhit met Dust in the Wind, een deprimerend liftmuziekje dat het waarschijnlijk nog steeds goed doet op de uitvaart van hun fans. Poppodium 013 weet dat er voor elke soort muziek een doelgroep is en boekte de band samen met generatiegenoot Uriah Heep.

 

Gisteren hadden ze in Tilburg moeten spelen, maar ze kwamen niet. De Verenigde Staten gaven namelijk een negatief reisadvies voor Europa en dus ook voor Tilburg. Ik herhaal: een negatief reisadvies voor Tilburg! Uit het land van Donald Trump! Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Terwijl de rest van de internationale evenementenindustrie lustig doordraait in Brabant, maakt Kansas een eenzaam en vooral bespottelijk statement. Tegelijk met hun wilde haren is deze soft-rockband ook zijn rock verloren. Het stof zal ze in de ogen gewaaid zijn daar in Trump-land. 

 

(Column Ingrid Oonincx, gepubliceerd in het Brabants Dagblad van 13 juli 2017)

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 Eerdere blogs: 

June 20, 2019

December 16, 2018

August 9, 2018

October 20, 2017

October 12, 2017

October 6, 2017

Please reload

 zoeken op tags: 
ingrid oonincx 

 

Ingrid Oonincx schreef de thrillers Pretty Boy, Medicijn, Sluipweg, Botsing en Nickname.

Daarnaast is Ingrid actief als columnist en tekstschrijver.

 UPCOMING EVENTS: 

 

10/31/23:  Scandinavian Art Show

 

11/6/23:  Video Art Around The World

 

11/29/23:  Lecture: History of Art

 

12/1/23:  Installations 2023 Indie Film Festival