© Copyright 2017 Ingrid Oonincx

  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W

Lokagent

April 28, 2017

Het moment is eindelijk daar! Willem-Alexander is jarig en viert dat vandaag in Tilburg. Deze bijzondere gelegenheid is de première van een nieuw wapen tegen terroristen en criminelen die zich in een menigte ophouden. De methode heet PAS en gaat uit van het principe dat kwaadwillenden nerveus worden van agenten in uniform. ‘Stillen’ letten vervolgens op verdachte reacties en spreken mensen erop aan. Als je vandaag geen goede verklaring hebt voor je zenuwen heb je een probleem aldus de politie, hoewel het Openbaar Ministerie het daar niet mee eens is.

 

 

Als je tegen mij zegt dat ik iets niet mag doen, krijg ik de neiging om het juist wel te gaan doen en van dat idee word ik erg zenuwachtig. Ik woon in veiligheidszone 4. Onze hele buurt wordt tijdens Koningsdag gebarricadeerd met betonblokken maar als bewoner mag ik met een vignet op de voorruit gewoon rondrijden. Ik ben nu al bang dat ik van de stress de auto laat stilvallen als ik langs een lokagent rijd en dat al die vrienden en familieleden die ik de wijk in wil smokkelen, dit feestje daardoor moeten gaan missen.

 

En wat te denken van mijn zonen? Ze vinden het momenteel buitengewoon grappig om op straat Allahu Akbar te roepen gevolgd door het geluid van een explosie. Op een normale dag kan een twaalfjarige daar nog wel mee wegkomen, maar ik betwijfel of dat vandaag ook zo is. Als de kinderen maar niet op het idee komen om met de drone te gaan spelen! Straks krijgen ze een van die speciaal getrainde drone-onderscheppende zeearenden achter zich aan! Mijn god, wat kan er veel misgaan! Ik blijf dit jaar wel thuis. Waarschijnlijk is er volgend jaar op Koningsdag - als vanouds - amper iets te doen in Tilburg. Gaan we dan wel naar de oud-Hollandse spelen. Veel veiliger.

 

Column Ingrid Oonincx gepubliceerd in het Brabants Dagblad van 27 april 2017.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 Eerdere blogs: 

June 20, 2019

December 16, 2018

August 9, 2018

October 20, 2017

October 12, 2017

October 6, 2017

Please reload

 zoeken op tags: 
ingrid oonincx 

 

Ingrid Oonincx schreef de thrillers Pretty Boy, Medicijn, Sluipweg, Botsing en Nickname.

Daarnaast is Ingrid actief als columnist en tekstschrijver.

 UPCOMING EVENTS: 

 

10/31/23:  Scandinavian Art Show

 

11/6/23:  Video Art Around The World

 

11/29/23:  Lecture: History of Art

 

12/1/23:  Installations 2023 Indie Film Festival