© Copyright 2017 Ingrid Oonincx

  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W

Crimineel

March 10, 2017

Naast een alcohol- en drugsverbod geldt er in het Wilhelminapark in Tilburg sinds kort ook een toegangsverbod tussen 22.00 en 08.00 uur. Dus toen ik om 07.30 uur met de hond ons buurtpark inwandelde en het verbodsbord negeerde, was ik in overtreding. Toch was ik niet bang om een boete te krijgen. Nette mensen zoals u en ik weten heus wel dat die borden daar niet voor ons staan. Er moeten nu eenmaal algemene regels worden uitgevaardigd om lastpakken te kunnen weren.

 

Dat er een drugsgebruikersruimte, supermarkt met spotgoedkope drank, basisschool en een paar vage cafés in de buurt van het park zijn, helpt niet mee. Toch kom ik al die drugsverslaafden, alcoholisten, verwarde personen, prostituees en hoerenlopers waar ons buurtpark om bekend staat, zelden tegen tijdens mijn wandelingen. Wellicht is onveiligheid een kwestie van perceptie of zijn die lui alleen ’s nachts actief. Het kan ook zijn dat het nieuwe toegangsverbod nu al zo succesvol is dat het probleem verschoven is naar een ander park in een andere buurt. Probleem opgelost. Toch?

 

Het wonen in de stad kent uitdagingen, maar daarover hoef je niet zielig te doen, want het platteland is tegenwoordig nog veel erger. Politie en boswachters hebben tijdens controles namelijk ontdekt dat het ’s nachts in de bossen ten zuiden van Tilburg wemelt van de criminele personen. En dan hebben we het niet over armzalige types zoals de verslaafden in het stadspark, maar over keiharde drugscriminelen. Ze willen nu ook in andere buitengebieden gaan controleren.

 

Een optimist ziet dan meteen kansen. Organiseer je binnenkort een leuke dropping, vossenjacht of smokkelspel? Doe dat dan in de bossen rondom Tilburg: extra spanningselementen en controleposten gegarandeerd!

 

Column Ingrid Oonincx in Brabants Dagblad van 9 maart 2017

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 Eerdere blogs: 

June 20, 2019

December 16, 2018

August 9, 2018

October 20, 2017

October 12, 2017

October 6, 2017

Please reload

 zoeken op tags: 
ingrid oonincx 

 

Ingrid Oonincx schreef de thrillers Pretty Boy, Medicijn, Sluipweg, Botsing en Nickname.

Daarnaast is Ingrid actief als columnist en tekstschrijver.

 UPCOMING EVENTS: 

 

10/31/23:  Scandinavian Art Show

 

11/6/23:  Video Art Around The World

 

11/29/23:  Lecture: History of Art

 

12/1/23:  Installations 2023 Indie Film Festival