© Copyright 2017 Ingrid Oonincx

  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W

Normbesef

January 12, 2017

Hoe kan officier van Justitie Greetje Bos in hemelsnaam beweren dat Brabanders een zwak ontwikkeld normbesef hebben? Toegegeven, de wietteelt floreert op onze zandgronden, maar dat heeft ook voordelen. Wat te denken van ouderen met kleine pensioentjes die door een wietplantage op zolder een nieuwe scootmobiel kunnen kopen? Of van werkeloze jongeren die hierdoor leren de handen uit de mouwen te steken? Bovendien: die mensen kiezen er toch zelf voor om joints te roken? Wat kan een onschuldig pretsigaretje voor kwaad? Er zijn figuren die elke dag een fles wodka leegdrinken, dat is pas erg. Zolang je eigen kinderen er maar vanaf blijven is er niks mis mee.

 

 

Die warmtezoekende helikopters die de godganse dag over komen vliegen zijn wel lastig. Maar ook daar is een oplossing voor: meteen de stroom eraf gooien. Hoewel de ‘contactpersonen’ dan zeuren dat hun plantjes verpieteren door onze schijterigheid. Want hoe lang moet je eigenlijk zitten voor een opgerolde wietzolder? Een maand? Drie weken? Met een beetje geluk mag je een elektronische enkelband om, zodat je de zolder alvast in orde kunt maken voor nieuwe planten.

 

Het is een feit: als je een beetje groene vingers hebt is zo’n onschuldige wietzolder lekker bijverdienen. De winst kan ook besteed worden aan het wegspuiten van die fronsrimpel die ontstond toen de buurman ineens dure merkkleding ging dragen en een BMW Cabrio voor de deur parkeerde. Hij zit in de XTC, dat is pas fout.

 

Wat zegt u? Heeft Greetje Bos gelijk? Misschien kunnen we proberen het normbesef te veranderen. Of zou legalisering een optie zijn? Voor de kleine tuinder wordt de handel minder florerend en er ontstaat meer juridische slagkracht om eens flink te snoeien bij de grote herenboeren.

 

Column Ingrid Oonincx in het Brabants Dagblad van 12 januari 2017.

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 Eerdere blogs: 

June 20, 2019

December 16, 2018

August 9, 2018

October 20, 2017

October 12, 2017

October 6, 2017

September 29, 2017

Please reload

 zoeken op tags: 
ingrid oonincx 

 

Ingrid Oonincx schreef de thrillers Pretty Boy, Medicijn, Sluipweg, Botsing en Nickname.

Daarnaast is Ingrid actief als columnist en tekstschrijver.

 UPCOMING EVENTS: 

 

10/31/23:  Scandinavian Art Show

 

11/6/23:  Video Art Around The World

 

11/29/23:  Lecture: History of Art

 

12/1/23:  Installations 2023 Indie Film Festival