© Copyright 2017 Ingrid Oonincx

  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W

Proost!

December 29, 2016

In 2017 valt Trump van zijn muur. De Britten zeggen dat de stemmen van het referendum fout geteld zijn en keren terug naar Europa. De penopauze veroorzaakt een dramatische daling van Poetins testosterongehalte waardoor hij liever thee drinkt dan grondgebieden annexeert. Erdogan verslikt zich in de baklava en herinnert zich de democratische waarden weer. IS-strijders luisteren naar Imagine van John Lennon en leggen beschaamd hun wapens neer.

 

 

Koningsdag in Tilburg is een pr-evenement van jewelste en creëert een steady toeristenstroom naar de schôônste stad van ’t laand. Hudson Bay en Primark nemen zonder tegensputteren al het oudere V&D personeel in dienst. De wietteelt wordt gelegaliseerd, de criminele sector druipt teleurgesteld af. Het rijk beloont Brabantse culturele instellingen met terugwerkende kracht met torenhoge subsidies. Worstenbrood is het nieuwe quinoa. Houdoe is het nieuwe doei.

 

Hoogopgeleide jongeren trekken niet meer weg, maar komen juist terug naar Brabant. De Bosch Parade mag nog jarenlang verder varen. Er worden nieuwe popsterren geboren om de gestorven helden te vervangen. De winnaar van de dertig miljoen van de Oudejaarsloterij komt uit Brabant. Er zijn minder ongelukken op de A58. Er komt een snelweg tussen Tilburg en Den Bosch. Verwarde mensen worden van straat gehaald en behandeld. Ouderen krijgen voldoende steun om zo lang ze willen op zichzelf te blijven wonen. We kopen onze spullen bij de lokale ondernemers die in de leegstaande winkelpanden zijn getrokken.

Een charismatische en integere politicus staat op en herinnert de Brabantse kiezers net voor 15 maart aan hun sociale en loyale inborst.

 

Dromen en hopen mag nog steeds. Ik proost op een beter jaar. Op naar een fantastisch 2017!

 

Column Ingrid Oonincx, Brabants Dagblad, 29 december 2016 

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 Eerdere blogs: 

June 20, 2019

December 16, 2018

August 9, 2018

October 20, 2017

October 12, 2017

October 6, 2017

Please reload

 zoeken op tags: 
ingrid oonincx 

 

Ingrid Oonincx schreef de thrillers Pretty Boy, Medicijn, Sluipweg, Botsing en Nickname.

Daarnaast is Ingrid actief als columnist en tekstschrijver.

 UPCOMING EVENTS: 

 

10/31/23:  Scandinavian Art Show

 

11/6/23:  Video Art Around The World

 

11/29/23:  Lecture: History of Art

 

12/1/23:  Installations 2023 Indie Film Festival