© Copyright 2017 Ingrid Oonincx

  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W

Agressie

September 15, 2016

Het verkeer haalt het slechtste in mij naar boven. Het is maar goed dat jullie niet kunnen horen wat ik jullie vanuit de auto toewens. Dat meen ik natuurlijk niet echt. Het is gewoon zo’n ding waar ik nog een beetje aan moet werken. Het is ook niet zo dat ik zelf een asociale chauffeur ben. Nee, dat zijn de anderen. Maar daar heb ik nu dus iets op gevonden.

 

 

Als er een bumperklever achter me opduikt, tik ik kort de rem aan zodat hij (het is altijd een man) zich lam schrikt. Als iemand me rechts in wil halen, zorg ik er met een uitgekiend tactisch vaartspel voor dat hij ingesloten raakt tussen de vrachtwagens.

 

En wat te denken van die jonge ventjes die nooit richting aangeven? Leren ze dat tegenwoordig niet meer bij de rijles? Voordat je kan toeteren zijn ze weg. Maar het ergste zijn de chauffeurs die zonder te kijken de weg oprijden om vervolgens met een tempo van twintig kilometer onder de toegestane snelheid voor je uit te tuffen.

 

Dat gebeurt altijd als je snel ergens moet zijn en het te druk is om in te halen. Bloedirritant, maar je moet het accepteren want zo’n sufferd weet niet dat hij een achteruitkijkspiegel heeft en gaat dus echt niet ontdekken dat er iemand is die last heeft van zijn rijstijl.

 

Al met al kan ik me best voorstellen dat een 21-jarige bestuurder uit Kerkdriel al toeterend, dreigend en tierend de trage automobilist die pal voor hem de weg opreed, tot stoppen dwong en met een krik op de achterklep mepte. Maar natuurlijk mag je dat soort dingen alleen in je dromen doen. De knul moest van de rechter dan ook terecht op anti-agressietraining.

 

Wat denken jullie, zal ik preventief ook zo’n anti-agressietraining gaan volgen? Of heeft mijn leeftijd al de scherpe randjes van mijn opvliegendheid gehaald?

 

Column Brabants Dagblad donderdag 15 september 2016

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 Eerdere blogs: 

June 20, 2019

December 16, 2018

August 9, 2018

October 20, 2017

October 12, 2017

October 6, 2017

Please reload

 zoeken op tags: 
ingrid oonincx 

 

Ingrid Oonincx schreef de thrillers Pretty Boy, Medicijn, Sluipweg, Botsing en Nickname.

Daarnaast is Ingrid actief als columnist en tekstschrijver.

 UPCOMING EVENTS: 

 

10/31/23:  Scandinavian Art Show

 

11/6/23:  Video Art Around The World

 

11/29/23:  Lecture: History of Art

 

12/1/23:  Installations 2023 Indie Film Festival